Wonen

De ideale oplossing voor je platte dak is een EPDM pakket

Wanneer je merkt dat je platte dak aan vervanging toe is of wanneer je een aanbouw hebt gebouwd en een nieuw dak nodig hebt, is het essentieel om te investeren in hoogwaardige materialen en oplossingen. Een compleet EPDM pakket biedt een uitstekende oplossing voor het bedekken en onderhouden van je platte dak. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn uitstekende eigenschappen, zoals duurzaamheid, flexibiliteit en weerbestendigheid. Deze eigenschappen maken het materiaal bijzonder geschikt voor het afdichten en beschermen van platte daken.

Wat vind je allemaal in een compleet EPDM Pakket?

Het hart van het pakket bestaat uit EPDM stroken die in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn. Sterker nog, je kunt dit helemaal op maat bestellen. Je hoeft dan zelf niet meer te snijden met alle gevolgen van dien. Deze stroken vormen de basis van de dakbedekking en bieden een naadloze en waterdichte bescherming. Een kwalitatieve lijm en kit zijn onmisbaar bij het installeren van EPDM. Deze materialen zorgen voor een stevige bevestiging van de EPDM stroken op het dakoppervlak en voor het dichten van naden en randen. Het is cruciaal om het dakoppervlak goed te reinigen voordat je de EPDM aanbrengt. Een compleet EPDM pakket bevat reinigingsproducten om vuil, vet en andere verontreinigingen te verwijderen, waardoor een optimale hechting mogelijk is. Een primer wordt vaak gebruikt om de hechting tussen het dakoppervlak en de EPDM stroken te verbeteren. Dit verhoogt de duurzaamheid van de dakbedekking. Een plat dak moet goed worden afgevoerd om wateraccumulatie te voorkomen. Een compleet EPDM pakket omvat ook materialen voor een efficiënte hemelwaterafvoer.

Wat zijn de voordelen van zo'n pakket?

Met een compleet pakket heb je alle benodigde materialen bij de hand, wat het installatieproces aanzienlijk vereenvoudigt. Hierdoor kun je snel en efficiënt te werk gaan. EPDM is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, UV-straling en temperatuurschommelingen. Een goed geïnstalleerd EPDM dak kan tientallen jaren meegaan. EPDM vereist minimaal onderhoud. Het is bestand tegen algen- en mosgroei, waardoor je minder tijd en geld hoeft te besteden aan schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. EPDM is recyclebaar en heeft een lage milieubelasting. Door te kiezen voor EPDM draag je bij aan een duurzamere leefomgeving.

Zelf aan de gang met je platte dak, het kan!

Ook als je niet al te handig bent, kun je met zo'n compleet EPDM pakket zelf je dak repareren of leggen. Je volgt gewoon de bijgeleverde handleiding en je zult zien dat je een stuk handiger bent dan je vooraf had gedacht!