Vrije tijd

Smullen van paaschocolade

Pasen komt er al weer aan en dat betekent natuurlijk eieren zoeken. Iedereen met kinderen in zijn omgeving kent het wel. Na een lekker paasontbijt is het tijd voor de belangrijkste activiteit: Paaseieren zoeken en dan daarna deze lekkere paaschocolade opeten. Maar het is nog lente en april doet wat hij wil, dus het kan best dat het super koud is en je de paaschocolade binnen moet verstoppen. In beide gevallen is het zoeken een leuke activiteit om met je kinderen te doen. Als verrassing een reuze gekleurd ei verstoppen maakt de zoektocht nog net wat specialer en daar kunnen de kinderen extra lang van genieten.

Opwarmen met paaschocolade

Lekker naar buiten gaan met pasen is altijd leuk. Op kou kun je je kleden en de frisse lucht is heerlijk. Ga bijvoorbeeld een rondje fietsen in het bos of een stukje wandelen op het strand of gewoon in je eigen omgeving. Even een tussenstop bij de speeltuin en dan blijven de kinderen ook tevreden. Als je na dit uitstapje thuiskomt en je moet even opwarmen, omdat het toch iets kouder was dan verwacht dan is het natuurlijk al helemaal lekker om dit met een warme chocolademelk en een stukje paaschocolade te doen. Om dit extra speciaal te maken kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hotchocspoon met een leuk figuurtje, zoals een konijn of een kuiken. Extra plezier voor de kinderen en simpelweg super lekker.

Paaseieren beschilderen

Als je geen zin hebt om naar buiten te gaan of je wilt gewoon lekker binnen iets met de kinderen doen is paaseieren schilderen een leuke typische paasactiviteit. Heel makkelijk voor te bereiden. Kook wat eieren, pak de verf en kwasten en je kunt beginnen. Onder het genot van een chocolade konijn of paasbonbons ben je zo een hele tijd zoet. Gezellig om met de hele familie te doen en dan heeft iedereen zijn eigen ei voor het paasontbijt op tweede paasdag.

Chocolade als cadeau

Het is lekker om zelf van de paaschocolade te genieten, maar het is natuurlijk ook super leuk om chocola te laten bezorgen bij familie of vrienden. Al helemaal als je ze niet spreekt met pasen, omdat ze bijvoorbeeld wat verder weg wonen. Wie wordt er nou niet blij van paaschocolade? Een doosje bonbons of een chocbar met een leuk figuurtje, er is genoeg keuze. Chocolade versturen is heel erg simpel dus iedereen kan het. En dan na het bestellen wordt er bij jouw familie netjes ingepakte paaschocolade bezorgd. Een leuk gebaar en het zal zeker in de smaak vallen.